Főzőverseny a kisújszállási fesztiválon – illéssys sikerekkel

3110

Nagyon vártuk már a főzőversenyt, mely ismét szeptember végi napsütéses időben zajlott. A pénteki előkészületeket a diákok, tanárok és kollégák által készített sok száz adag töltött és toros káposzta, és ugyanannyi meggyes, almás, túrós és káposztás rétes, a sátrak állítása, a padok, asztalok kihordása, díszítések jelentették. A munkák összefogója Márta István tanár úr volt. A négyféle rétes elkészítéséről Tóth László tanár úr és cukrásztanulóink gondoskodtak.

A főzőversenyen való részvétel az Illéssy-iskola számára mindig fontos. Márta István tanár úr felkészítésével Tóth Ildikó és Piroska Klementina (10. D) különdíjat, Hudák Anita és Gladcsenkó Krisztina (10. D) szintén különdíjat kapott a neves szakemberekből álló zsűritől. Monoki Imre és Szatmári Péter (11. D) szintén tisztességgel helytállt (Emléklapot kaptak).

A 10. D osztályunk osztályszinten nevezett be Hajdu-Ráfis Tamás osztályfőnökkel. Lelkesen rotyogtatták bográcsos ételeiket, melyeket közösen fogyasztottak el a jól és közösen végzett munka örömét átélve.

Szintén közösségi élményt adott a baptista sátor: a négy kisújszállási intézmény és a helyi gyülekezet – iskolánk kezdeményezésére – összefogott, s egy közös sátorban babgulyást főzve (főszakács: Tóth László illéssys tanár úr) tölthette el a napot – beszélgetve, egységet mutatva. Kecze István polgármester úr is meglátogatta vidám társaságunkat.
A szervezők Rúzsa Magdi koncertjével köszönték meg a versenyzők és az érdeklődők részvételét. Gratulálunk a Kisújszállási Művelődési Központ és Könyvtárnak a szervezéshez, és köszönet a többnapos, fárasztó munkában részt vevő illéssys diákoknak és dolgozóknak. Megint sikerült bizonyítani, hogy „az Illéssy több, mint iskola”!

Toldi Attila igazgató
(Illéssy Sándor Baptista Gimnázium,
Szakgimnázium és Szakközépiskola)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!