Feltámadás (Risen) – filmajánló

3329

Rizikós vállalkozás bibliai tárgyú filmet készíteni. Alig láttam eddig olyat, amelyen ne lenne valamilyen jó szándékú kegyes máz. Ritkán találkozik a hit a profizmussal a mai amerikai filmkészítésben. Az evangéliumi hátterű filmgyártás szeretne evangelizálni, misszionálni, prédikálni. Hívő, belső körökben lehetnek ezek az alkotások hatásosak, de a „távoliakat” nemhogy vonzanák, inkább taszítják.

fiennesA Kevin Reynolds által rendezett és idén tavasszal bemutatott film más. Életszerű, életszagú, hiteles, őszinte és egyben biblikus, és ez hatásának titka.

A film főszereplője Clavius hadvezér (Joseph Fiennes nagyszerűen alakítja), akit Pilátus azzal bíz meg, hogy Jézus halálát és temetését felügyelje, különös tekintettel a feltámadásra utaló ígéreteire.

A feltámadásban természetesen nem hitt Pilátus és Clavius sem, de a tanítványokról feltételezik, hogy elrejtik a holttestet és elhíresztelik Jézus feltámadását. A globalista hatalom minden eszközt bevet nyomozás közben, hogy megtalálja a holttestet, de idővel a katonatiszt számára is bizonyossá lesz a feltámadás ténye és ereje.

risA film hatása profizmusában van: szövegkönyv, rendezés, alakítások, és abban, hogy hitelesen ábrázolja a Krisztussal szembenálló ember hitre jutását.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!