Bemerítés Püspökszilágyon

2734
Káposzta Csilla a szolgáló lelkipásztorokkal

Minden gyülekezet életében nagy öröm, amikor bemerítést tarthat. Különösen igaz ez a megállapítás azokra a kis szórványközösségekre, ahol a taglétszám nagyon kicsiny, és az átlagéletkor is közelít a hatvan felé.

Bizonyságtétel
Bizonyságtétel

Így van ez Püspökszilágyon is, ami a váci körzethez tartozik. Hosszú idő után ismét megmozdult a víz a kis imaház medencéjében. Szeptember 11-én egy fiatal lány, Káposzta Csilla tett bizonyságot megtéréséről, és csatlakozott a közösséghez.

Csilla gyermekkorától fogva kapcsolatban állt a baptista gyülekezettel. A szomszédos községből, Kisnémediből testvérével együtt átjárt a püspökszilágyi Biztos Szikla klubba. Egy fiatal család felkarolta és gyakran elhívták a gyülekezetbe, nyaranta pedig részt vett Tahi táborban egy gyermekhéten. Ahogy azonban idősebb lett, őt is vonzotta a világ, de szíve mélyén ott volt a vágy Isten után. Jászberénybe ment főiskolára, és közben átjárt a kecskeméti imaházba. Ott született meg a döntés a szívében, hogy megtér és átadja életét Jézus Krisztusnak.

Bemerítés pillanata
A bemerítés pillanata

Csilla élete bizonyság volt a kis gyülekezet számára is, hogy nem hiábavaló az a sok imádság, szolgálat, amit a misszióért tesznek.

Az ünnepi istentiszteleten Mike Sámuel kecskeméti lelkipásztor hirdette Isten igéjét a zsúfolásig megtelt imaházban. A bemerítést Merényi Zoltán angyalföldi lelkipásztor, a kézrátételes imádságot pedig Meláth Attila váci lelkipásztor végezte.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286