Bemerítés Benében

2464

Isten kegyelméből hosszú idő után újra volt bemerítés Benében. Szabó István szívében végezte el a Szentlélek azt, hogy a bemerítésben is engedelmeskedjen az Úr Jézusnak.

Bár sokáig vajúdott, hogy vajon Isten hogyan akarja vezetni, és kereste helyét Isten népe között, Isten igéje rávezette, hogy „minden, ami nem hitből van, az bűn” (Róm 14,23), így megértette, hogy a korábbi gyermekkeresztség, amiben részesült, nem Isten szíve szerint való volt, mert senki sem hihet a másik ember helyett. Most hittel vallotta meg, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, aki őt is megváltotta bűneitől.

Ez örömteli hitvallás után Babinec Tamás és Nagy-Kasza Dániel a Borzsa vizébe merítette be őt, jelezve ezzel, hogy

„Amikor belemerültünk Jézus halálába, akkor el is temettek bennünket vele együtt. Ez pedig azért történt, hogy mi is új életben induljunk el, ugyanúgy, mint ahogy Krisztust az Atya-Isten dicsőséges hatalma feltámasztotta a halálból.” ‭‭(Róm ‭6,4‬ – ‭EFO‬‬)

01-700x525Az ünnepi istentiszteleten részt vettek Nagy Csaba vezetésével a beregszászi Második Esély Misszió fiataljai, akik énekeikkel dicsőítették megmentő Istenünket. Vendégek érkeztek Magyarországról is, akik bizonyságtételükkel bátorították Istvánt és a részt vevő gyülekezet tagjait. Kívánjuk, hogy a benei gyülekezet továbbra is tapasztalja meg Isten megújító munkáját.

Forrás: http://karpataljaibaptista.info/KMBK/?p=2059


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!