A Baptista Teológiai Akadémia 110 éves jubileuma

4328
Történelmi jelentőségű ünnepélyre került sor a Baptista Teológiai Akadémia 110. éves jubileuma alkalmából 2016. október 29-én a Pesti Vigadóban.

A zsúfolásig megtelt csodálatos terembe az ország minden tájáról és a környező országokból is érkeztek iskolánk iránt elkötelezett és szeretettel érdeklődő testvérek és vendégek.

bta110_s-51Közöttük egyházunk elnöksége, a BTA igazgatótanácsának, szenátusának és oktatókarának tagjai, illetve jelenlegi és korábbi hallgatói. Részt vett az Emberi Erőforrások Minisztériumának magas rangú képviselője, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, és a magyarországi hittudományi egyetemek és főiskolák, valamint világi egyetemek rektori szintű képviselői mellett a határon túli magyar baptisták számos vezetője. A lelkipásztori karból mintegy ötvenen érkeztek. A zenei szolgálatot a BTA énekkara és szimfonikus zenekara látta el. A mintegy 90 fős együttes dr. Almási Kornél Zsolt művészeti rektorhelyettes vezetésével evangéliumi énekfeldolgozásokkal örvendeztette meg a hallgatóságot. 

bta110_s-166Miután prof. dr. Almási Tibor, az intézmény rektora köszöntötte az egybegyűlteket, egy kisfilm segítségével nyílt lehetőség a 110 év történetének rövid áttekintésére.

bta110_s-52Ezt követően egyházunk elnöke, Papp János testvér hirdetett igét.

bta110_s-36Az ünnepi rektori beszédet a BTA szenátusa által alapított Udvarnoki András-díj átadása követte. Ebben az évben dr. Beharka Pál és Hetényi Attila testvérek részesültek e magas rangú kitüntetésben.

Hetényi Attila
Hetényi Attila
Dr. Beharka Pál
Dr. Beharka Pál

Laudációjukat Bereczki Lajos rektorhelyettes tárta az ünnepi hallgatóság elé. 

bta110_s-64Ünnepélyünk második részében kiemelkedő vendégeink méltatták köszöntésükben a jubiláló intézmény tudományos, missziós, hitbeli és társadalmi szolgálatát. Felemelő érzés volt, amikor ünnepélyünk végén az ének- és zenekar kíséretével együtt énekelhettük nemzeti imádságunkat, a Himnuszt.

Akik jelen lehettünk ezen a történelmi jelentőségű ünnepélyen, maradandó lelki élményben lehetett részünk. Sajnáljuk, hogy minden érdeklődő számára nem tudtunk helyet biztosítani. Azonban az ünnepélyről készült kép- és hangfelvétel minden érdeklődő számára elérhető lesz a közeljövőben.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!