85 év szolgálat

3338
László Gábor a Rákoscsabai Béthel Alapítvány elnöke beszél a találkozón

A Zápszonyi Baptista Gyülekezet már több mint 85 éve jelen van a településen, és lehetőségeihez mérten támogatja a rászorulókat.

– Elsősorban időseknek, betegeknek, egyedülállóknak és nagycsaládosoknak segítünk. Tavaly élőállatokat, gyógyszereket adományoztunk, kórházi költségek rendezésével segítettünk – hangsúlyozta Nagy-Kasza Dániel baptista lelkipásztor.

Nagyrészben a zápszonyiakat, de időnként más településeken élőket is segítenek, így például Nagybégányban, Beregszászban, Kígyóson és Rafajnaújfaluban.

– A Rákoscsabai Béthel Alapítványnak köszönhetően a tél folyamán tűzifát adhattunk több mint ötven szegény családnak. Gyülekezetünk az elmúlt években több száz család felé tudott szolgálni. Azt szeretnénk, ha az emberek megértenék, és látnák, hogy mi többet szeretnénk adni tűzifánál. Ezért is kerítettünk sort e találkozóra.

A Budapest XVII. Kerület, Rákoscsabai Béthel Alapítvány egyházi személyek által alapított civil szervezet. Jóléti, kulturális és nemzettudat-építő tevékenységet folytatnak az elszakadt nemzetrészeken is. Kárpátalján először a 2001-es árvíz idején segítettek. Azóta többször jártak már vidékünkön, most Zápszonyba látogattak el.

– A mai alkalomnak az a célja, hogy találkozzunk a támogatottakkal, illetve felmérjük, mire van leginkább szükség – fejtette ki László Gábor, az alapítvány elnöke, aki azt is elmondta, több alkalommal igyekeznek adományt küldeni a település rászorulóinak.

– A település polgármesterével és iskolaigazgatójával is találkoztunk, miután arról értesültünk, hogy a tanintézményben szeretnének kialakítani egy kosárlabda-pályát. Mi ehhez anyagilag kívánunk hozzájárulni, de ha szükséges, akár építőcsapatot is szervezünk. A támogatással az a célunk, hogy a fiatalok itt maradjanak, s itt legyen komfortosabb az élet. Arra is gondoltunk, hogy a nyár folyamán itteni gyerekeket táboroztatunk Magyarországon, a Fertő-tó mellett.

segely3Ha jó ügy mellé állunk, sok jó ember járul hozzá a segítségnyújtáshoz, akik bíznak a munkájukban – jegyezte meg Baricsán Attila kuratóriumi tag. Sokszor idős nénikék hoznak öt kiló lisztet, vagy egy kiló cukrot, mondván, ők ennyivel tudnak segíteni, de megteszik.
– Istennek hála és az alapítványnak nagy köszönet, hogy a télen elindult a tűzifa-program. Igaz, ez nem oldja meg minden család problémáját, de szép gesztus, amiért hálásak vagyunk – hangsúlyozta Bacskai László, Zápszony polgármestere.

– Mi is bízunk a szebb jövőben, és ha nem is mi, de az unokáink el fogják érni azt a kort, amikor már mi is tudunk segíteni másokon. Arra is büszke vagyok, hogy a falunkban a legkisebb az elvándorlási arány. Egyelőre csak egyvalamivel rendelkezünk, az pedig nem más, mint a tisztelet, a baráti szeretet és a hála, de azt szívesen adjuk – zárta szavait a polgármester.

A vendégek meglátogatták az iskolát és az óvodát, ahol a megoldásra váró problémákról folytattak eszmecserét.

Forrás: http://kiszo.hhrf.org/?module=news&target=get&id=26447


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!