Heti útmutató

1253
A hét igeverse

„Boldog az a szolga, akit ilyen munkában talál az úr, amikor megérkezik!” (Lk 12,43)

A hét gondolata

Mivel és hogyan használhatok családomnak, embertársaimnak, nemzetemnek? Arra rendeltettünk mind, hogy hasznára legyünk a többieknek. Ezért lettünk az életbe szólítva, és a többiek is erre rendeltettek. Az Istent szerető ember számára ez az egyszerű elv mint vezércsillag segít minden helyzetben, kapcsolatban, minden döntésnél.

Nem szituációs etika vagy örök erkölcsi szabályok irányítják az ilyen embert, hanem az a vágy, hogy mindig és mindenütt hasznossá tehesse magát a világban. Szívét az vonzza, hogy gazdagíthassa, szerethesse és segíthesse a világ előrehaladását, jobbra fordulását, akár utazik, akár a munkahelyén van, akár tanít, akár tárgyal, akár szórakozik. Petőfi és a többi márciusi fiatal ezért ragadja meg még ma is a lelkünket. Ők teljes szívvel azt keresték, mivel lehetnek hasznára a hazának. Minél több ilyen hívő él ma is, aki tudja, miért született ide, annál nagyszerűbb jövő vár gyermekeinkre és unokáinkra. (Háló Gyula)

A hét gyakorlata

Lásd meg, hol tehetnél valami hasznosat a héten, és tedd meg! Valamit, amit nem vár el tőled senki, de hasznos mindenkinek.

A hét imája

Istenem, segíts egyre inkább másokért élnem! Amint tőled láttam. Ámen.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!