200 újszövetségi bemerítkező Iránban

3913

Kétszáz frissen, az iszlámból a kereszténységre megtért iránit és afgánt merítettek be Iránban.

A ChristianToday.com portál szerint az új megtérők örömmel tettek bizonyságot arról, hogyan mentette meg Jézus az életüket. „Soha nem hittem, hogy megszabadulhatok a múltam terheitől, de Jézus megadta ezt a szabadságot” – tett bizonyságot az egyik bemerítkező. Iránban az üldözés ellenére nő a keresztények száma.

Mark Howard az Elam Ministries-től ezt nyiltakozta: „Húsz évvel ezelőtt Iránban körülbelül 2000-5000 között volt a hívők száma. Mára ez 300 000–400 000 között van.”
„Nyitott ajtó van előttünk, ami a perzsa nyelvű európai bevándorlók közti evangelizációt és iráni gyülekezetek plántálását illeti, mivel az emberek nagyon érdeklődőek. Mindennap vannak új megtérők. Ha vízzel és étellel kínálsz egy éhezőt, az biztosan igyekszik megosztani másokkal, amit kapott. Így látom én Jézust. Annyira éhesek és szomjasak az igazságra, hogy erőteljesen tapasztalják a szabadulást, és készek azt másokkal is megosztani” – tette hozzá Howard. Az Open Doors szervezet szerint Irán a kilencedik helyen áll azok közt az országok közt, ahol legerősebb a keresztényüldözés.

Forrás: stiricrestine.ro


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!