​Ámulatos Isten – ámulatos én

TEÉRTED-TÁBOR 2016

3439
Tábori vezetők

Dunaharasztiban az évek óta működő baptista táborok sorában, új gyülekezetplántálásunk szervezésében augusztusban megrendezésre került a TEÉRTED tábor, középpontjában az „Ámulatos Isten – ámulatos én” címmel.

Volt alkalmunk megtapasztalni, hogy Isten valóban ámulatos módon tudja megmutatni gondoskodását, erejét, és ámulatos emberekből tudja összehozni azt a jó kis csapatot, akik a város gyermekei felé szolgálnak ezen a héten. Az 50 általános iskolás korú gyermek nagy része aktívan nem jár keresztény közösségbe, ezért azon kívül, hogy igyekeztünk minél színesebb programokat biztosítani, a gyerekekkel külön-külön vagy kisebb csoportban is töltöttünk időt, hogy megoszthassák gondjaikat, örömeiket, válaszokat kapjanak. A bibliai történetek, a tanítások ezért az evangéliumra és a kegyelem elfogadására való hívásra épültek.

Csoportkép a tábor résztvevőivel
Csoportkép a tábor résztvevőivel

A színes programcsokorban célunk volt, hogy színvonalas foglalkozásainkat korosztály szerint dolgozzuk ki. Ezért a reggeli dicsőítés után a tinik külön csoportban is együtt voltak az általunk már működtetett Biztos Szikla keretein belül. A kisebbek a tanítás mellett kipróbálhatták az awana-, vizes és akadálypályás játékokat is. Délutánonként kézműves és sportfakultáción fejleszthették képességeiket. Több vendég is megfordult nálunk, akiknek a bizonyságait örömmel hallgattuk. Itt volt Balogh Zsolt autóversenyző, Johny K. Palmer dalszerző-énekes, illetve szerdán baseballnap volt, amikor bemutató edzésen vehettünk részt Terry Lingenhoel (a Magyar Baseball Szövetség utánpótlás-igazgatója) és Lados István (iskolalelkész és baseballedző) segítségével. Táborunkat szombaton egy vidám Olimpia-partival zártuk, ahova a táborozó gyerekek családjai is hivatalosak voltak. A Révész Dani-koncert után „olimpiai lángost” fogyasztottunk, majd a közös játék mellett az öt karika jegyében sporttal kapcsolatos fotófal mellett készítettünk emlékeket.

A szervezők nevében mondhatom, hogy nagyon sok áldásban részesültünk. Öröm volt látni fiatalokat Jézus mellett dönteni, szeretnénk őket tovább is tanítványozni. Mindemellett rengeteget tanultunk Istenről is, hogy mennyire nem tudunk nélküle tenni semmit, hogy milyen kegyelmes, meglepő és humoros is tud lenni, de leginkább a végtelen szeretetét tapasztaltuk meg, amiből szeretnénk minél többet átadni Dunaharaszti családjainak! Köszönünk minden értünk mondott imát!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!