Pere 25+

829

Július 27 és augusztus 1 között szervezték Perén az idei 25+ tábort. Basista Erika és férje, Vladimír már hosszú évek óta szívén viseli ennek a korosztálynak a lelkigondozását.

A cél, hogy családi környezetben, kicsit elvonulva a világtól fiatalok ismerkedhessenek, lelkileg megújulhassanak. Idén Merényi Zoltán, angyalföldi lelkipásztor tanította a résztvevőket. A hét során azokról a kihívásokról esett szó, amelyek a mai keresztényeket érik a világban. A fő üzenet az volt, hogy erősen kell kapaszkodnunk Jézus Krisztusba, hogy el ne sodródjunk.

Játék
Játék

A tanítások mellett lehetőség volt kirándulásra, a csoport egy napot Vizsolyban töltött, ahol megtekintették az interaktív Biblia kiállítást. Különös értéke ennek a közösségnek, hogy a kis létszám miatt, a zárkózottabb fiatalok is könnyebben megnyílhatnak, őszinte beszélgetések alakulhatnak ki a hét során.

Jó bizonyság hangzott el egy ifjú házaspártól, akik két évvel ezelőtt ebben a táborban ismerték meg egymást. A tábori beszélgetésekből kapcsolat alakult, majd egy évvel az ismerkedést követően örök hűséget fogadtak egymásnak. Bátorító volt ezt hallani azoknak, akik még mindig a társukat keresik.

Kirándulás Vizsolyra
Kirándulás Vizsolyra

A hét során jó közösség alakult ki a 15-20 főből álló, különböző felekezeti háttérből érkező résztvevők között. Jövő nyáron a tervek szerint ismét lesz 25+, bátorítunk minden huszonöt év feletti egyedülállót, hogy vegyen részt ezen a programon.