Mike Attiláné és Mike Donát emlékére

2771
Mike család a négy gyermekkel

2014. december 10-én egy édesanya egy autóbalesetben tragikus hirtelenséggel költözött el közülünk. Fia – aki szintén a balesetet szenvedett autóban ült – még három hétig küzdött a kórházban életéért, de 2015. január 1-én belehalt sérüléseibe. Kik is voltak ők?

Mike Attiláné, Erzsike, 1956. szeptember 7-én született Békéscsabán. Édesapja Gajdács János, édesanyja Vajda Mária. Erzsike Krisztust követő, szerető családban nőtt fel nővérével, Máriával és öccsével, Jánossal.

Az általános és középiskolát Békéscsabán végezte, majd a szarvasi óvónőképzőbe járt, ahol 1977-ben diplomázott. Békéscsabán öt évet dolgozott óvónőként, majd egy évet az evangélikus szeretetotthonban és hat évet tanítónőként általános iskolában, később Kőszegen az SOS gyermekfaluban szintén óvónőként szolgált. Aktívan és kezdeményezőként vett részt a fogyatékos gyermekeket nevelő szülők önsegélyező csoportjában.

12 éves korában döntött Jézus Krisztus mellett, elkötelezett tagja lett a békéscsabai evangélikus ifjúságnak, majd a gyülekezet diakónusnak választotta. 1982. március 13-án kötött házasságot Mike Attilával. Ezután a Békési Baptista Gyülekezethez tartoztak, ahol gyermektanítóként szolgált. Négy gyermekük született, Ágnes, Klára, Gyöngyi és Donát. 2014. áprilisában az Úr megajándékozta őket első unokájukkal, Maellal.

1991-ben nagy döntésre szánták el magukat: Isten hívására Kőszegre költöztek, hogy evangéliumi gyülekezetet plántáljanak. Innentől kezdve az egész életüket a gyülekezet építésére, szolgálatára szánták. Megtapasztalták a bővölködést és a szűkölködést is, de otthonuk mindig mindenki előtt nyitva volt, és aki belépett, az befogadó, szeretetteljes bátorító fogadtatásban részesült. Erzsike az első években a játszótereken „Mosolyklubot” tartott a gyerekeknek. Minden alkalmat megragadott, hogy beszéljen Krisztus szeretetéről. 1992-ben merítkezett be legidősebb lányával, Ágival együtt, hogy így is kifejezze Krisztushoz való ragaszkodását. Ebben az évben tanítónői diplomát is szerzett Szombathelyen.

A kőszegi gyülekezetben az elmúlt 23 év alatt a gyermekek felé való és a zenei szolgálatban, a lelkigondozásban, a vendégfogadásban, az imádságban szolgált, miközben napi huszonnégy órában ápolta, gondozta fiát, Donátot. Családjának és a gyülekezetnek igazi támasza volt, biztonságot, gondoskodást adott. Az Istentől kapott őszinte, képmutatás nélküli szeretettel, befogadással és bátorítással szolgált mindenki felé.

Mike Donát 1995-ben született Kőszegen. Súlyos fogyatékossága ellenére egész életében vidám, szeretetteljes gyermek volt. Különösen szeretett zenét hallgatni. Akik találkoztak vele, azok felé valami titokzatos módon Isten békéjét, szeretetét sugározta.

Fájó szívvel búcsúzunk tőlük, de abban a biztos reménységben, hogy Ők már Uruknál, Jézus Krisztusnál vannak örök boldogságban és békességben. Mike Donáttól 2015. január 30-án 13 órakor fogunk végső búcsút venni a kőszegi temetőben.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!