Lelkipásztor beiktatás Pócsmegyeren

3277

Mindannyiunk örömére 2015. szeptember 5-én hivatalosan is beiktatták gyülekezetünk új lelkipásztorát Kovács Bálint testvért.

Kovács testvér ebben a minőségben új előttünk, de nem ismeretlen, hiszen 30 éve aktív tagja gyülekezetünknek feleségével Kovácsné Jóföldi Mártával és (Dávid, Énok, Áron) három fiúgyermekével együtt. Ünnepi istentiszteletünket Újvári Ferenc lelkipásztor testvér a BBEK titkára vezette,  az igehirdetést Durkó István missziói igazgató testvér Józsué 4,1-9. alapján hirdette; mindannyiunk életében történnek nagy-különleges események, amelyekre jó emlékezni, Izrael életében is voltak olyan események, amelyekre emlékköveket érdemes volt állítani. A pócsmegyeri gyülekezet életében ez a mai nap is egy ilyen alkalom. A beiktatás ünnepélyes fogadalomtételét Durkó István testvér vezette, a gyülekezet, és a lelkipásztor testvérünk fogadalom tétele után a székfoglaló igehirdetést János 4,27-42.igék alapján hallhattuk Kovács testvér elmondta, hogy már fiatalként megszólította Isten és elhívta, de kifogásokat keresett az életében, ezért nem indult a hívó szóra. Amikor úgy érezte, hogy a helyén van és minden a legjobban alakult,  (család, munkahely, otthon, gyülekezet) Isten akkor szólította meg újból, hogy érte hagyjon ott mindent és induljon feleségével együtt.

Így kerültek Pócsmegyerre, és megtapasztalták, amit Jézus ígért:  aki elhagyja anyját, apját, testvérét, házát, mindenét érettem, az százannyit kap helyette és örök életet. Az Istentől kapott ígérete, hogy „veled leszek megsegítelek” egész eddigi életében megtapasztalta. Lelkipásztori elhívását gyülekezetvezetői, presbiteri, romamisszió vezetői szolgálatok előzték meg, szép új imaházunk megtervezésében felépítésében Isten legfőbb munkatársaként állt előttünk példaként. A gyülekezettel közös szolgálatot úgy képzeli el, amint a Samáriai asszony is tette. Hirdetni azoknak akik között él, hogy Jézussal a Megváltóval lehet találkozni ma is, és ezt hogyan szeretné tenni? Úgy ahogy az asszony is tette: együtt menni Jézushoz. Együtt azokkal akik már találkoztak a Megváltóval és örök életük van baptisták, reformátusok, katolikusok, keresztyének akiknek a szívükben él és ég az elveszettek megmentése.

Szószéki Bibliát volt lelkipásztorunk Nagy Sándor Rákospalotai lelkipásztor testvér adta át, elmondva, hogy szokatlan ez a helyzet, hiszen nem egy újonnan érkezett testvért köszönt most, hanem egy nagyon is régit, aki annak idején őt támogatta és azóta is baráti és testvéri kapcsolatban vannak.

Nagy testvér gyülekezetünket életéből sem maradt el, hiszen időről időre meglátogatnak minket szolgáló csoportjukkal, nagy örömünkre.

Beiktatási ünnepünket köszöntések sora folytatta, a BBEK részéről Újvári Ferenc titkár testvér, gyülekezetünk tagjai közül Kánai Zoltán és felesége Emerencia, a család részéről lelkipásztorunk nővére Gajdács Mátyásné, virtuális úton id. Kovács Bálint, majd Huszta Csaba lelkipásztor, továbbá  Nagy Kornélia testvérnő, Steiner József Tahitótfalui lelkipásztor, Lovas Vince romamissziós szolgatárs, társegyházak vezetői részéről Erdős Attila plébániai kormányzó,Kovács Tamás református lelkipásztor, a köszöntések sorát  Németh Miklós polgármester kedves baráti szavai zárták.

Az istentiszteletet gazdagította a gyülekezetünk fiataljainak az énekei. További köszöntésekre az ünnepi istentisztelet végeztével kerülhetett sor, több közelebbi és távolabbi gyülekezetből érkezettek és a helyi lakosok részéről. E szép napunkat, szeretett vendégséggel, szívünkben örömmel, testvéri egységben zártuk.

Hálát adunk Istenünknek lelkipásztorunkért és családjáért, kívánjuk életükre. Isten vezetését áldását és közös szolgálatunkra legalább még 30 évet.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!