Győri konferencia a kulisszák mögül

1681

„De aki mindvégig kitart, az üdvözül.” (Mt. 24:13) – Ez volt idei konferenciánk igéje. A témánk a kitartás volt, és persze nem kevés kitartás kellett magához a szervezéshez sem.

Most szeretnék egy rövid bepillantást nyújtani azoknak, akik nem tudtak eljönni és azoknak is, akik ott voltak a harmadik Győri Ifjúsági Konferencián.

Már szeptemberben elkezdtünk ötletelni a témával, az előadókkal és a dicsicsapattal kapcsolatban. Hamar meg is született a döntés, kiket szeretnénk majd meghívni. A kitartás, mint téma már csak az időpont miatt is aktuális volt (a vizsgaidőszak és az első félév vége), de ezen felül gondolhatunk a mindennapi kitartást igénylő feladatokra, konfliktusokra, szituációkra. Hasznosnak tartottuk, hogy egy olyan témával rukkoljunk elő a fiataloknak, ami talán megoldást nyújthat a fejük fölött tornyosuló problémákra. Szerettük volna, ha úgy jöhetnek erre a hétvégére, hogy felfrissülten, megújultan és problémamentesen hálás szívvel mennek haza. Ezt tartottuk szem előtt a szervezés minden pillanatában.

Előadóink Galambos András és Vadon Sándor voltak. András fiatalos és vicces, ugyanakkor mély tartalmú tanításai megadták a konferencia lelki alapját. Majd Sándor elképesztő őszintesége és nyitottsága tovább emelte a konferencia lelki színvonalát.

A konferencián résztvevők és a szervezők is egyaránt egyetértettek, hogy Isten bőségesen megáldotta a tanítókat és a tanításaikat. Ezen felül a dicsőítés is fantasztikus volt. A Karneol közel vezetett bennünket Isten jelenlétéhez a dalokon keresztül.

A tanításokból talán, ami legjobban megfogott, az volt, hogy Isten is csalódhat és neki is lehetnek mélypontjai, ő mégis minden körülmények között kitart mellettünk. Ez arra indít, hogy én, mint keresztény, szem előtt tartsam, hogy ne okozzak csalódást Istennek és én is tartsak ki minden helyzetben őmellette. Úgy érzed, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok? Nem látod a kiutat az életedben és olyan mélyre süllyedtél, hogy azt se tudod lassan ki vagy? Elvesztetted a hitedet és csak saját magadra tudsz már támaszkodni? Talán könnyebb lenne kiborulni és mindent feladni, akár még az életedet is… vagy ahelyett, hogy kiborulnál, talán leborulhatnál Isten előtt!

Emellett azt is tudni kell, hogy az előző két konferencia nem egészen számításaink szerint ment. Hol az időjárás, hol más akadályozó tényezők miatt. Mondhatni családias légkörű konferenciáink voltak. Mindezek ellenére mindkettőn hatalmas áldás volt, és akik eljöttek mind érezhették Isten szeretetét. Akkoriban még mi szervezők is kisebb létszámmal intéztük a feladatainkat. Azóta imáink meghallgatásra találtak és idén már egy nagyobb csapat szervezhette a konferenciát. Hálás vagyok az ifjúságunk minden tagjáért, mert mindenki tevékenyen kivette a részét a szervezésből. Örömmel végeztük a szolgálatokat.

A konferencia sikerét a visszajelzések is megerősítik:

„Az igehirdetés nagyon tanulságos volt. Hatalmas vendégszeretettel fogadtak minket a győriek. A tájékoztatásban változtatnék: akik nem ismerik a várost azoknak valamilyen térkép vagy ilyesmi hasznos lenne. Nagyon tetszett a teaház.” (Layton Viki)

„Nagyon tetszett a konfi, az előadások nekem szóltak. A zene, mint mindig, felemelő volt. A vendéglátás nagyszerű volt, jól éreztem magam. Látszik, hogy egy nagyszerű ifjúság áll a konfi mögött. Remélem jövőre is eljutok.” (Gőbl Sámuel)

Reméljük jövőre még több embernek nyújthatunk lelki felfrissülést a konferenciával.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!