Jubileum Rákosszentmihályon

1994
Papp János igehirdetése

A rákosszentmihályi gyülekezetben a 2014-s év a gyülekezet alapításának centenáriumi éve volt. Gyülekezetünk nem csupán egy hétvégét gondolt megragadni arra, hogy emlékezzék és emlékeztessen, hanem egy ünnepi eseménysorozatot készítettünk a kerületünkben élők, a volt és jelenlegi tagok számára.

Meghívtuk a gyülekezetben szolgált lelkipásztorokat, teológusokat és a gyülekezetből indult négy, jelenleg is aktív lelkipásztort. Szerveztünk sátoros evangélizációt a Centenáriumi lakótelepen, ahol egy héten át nagyon változatos programokkal vártuk a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Természetesen a jubileumi ünnepség, ami a hálaadónappal volt egybekötve sem maradt el. A szombati alkalmon, egyházunk elnöke Papp János testvér szolgált a 89. Zsoltár 1-9. versei alapján, az Isten nemzedékről-nemzedékre való hűségéről, és az emlékezés áldására hívva fel a figyelmet.

Örültünk, hogy többen voltak az Önkormányzat részéről is jelen, és Kovács Péter polgármester úr köszöntő szavait is meghallgathattuk, amiben kitért arra, hogy ahol egység van, nyugalom van, ott lehet alkotni, gyümölcsöző életet élni.

Társegyházak képviselői is köszöntötték az egybegyűlteket. Szemerédy Bernadett énekművész versmondásával és énekével emelte lelkünket Isten felé.

Vasárnap folytatva ünneplésünket Macher Tivadar pécsi lelkipásztor testvér szolgált a gyülekezetben 2Pt 1,3-11 alapján. Ezen és a délutáni alkalmon lehetőség nyílt a személyes emlékezésekre, bizonyságtételekre. Jó volt együtt elfogyasztani az ebédet, közben jóízűen beszélgetni azokkal, akiket régen láttunk. Emlékezetes volt az alkalmakon levetített diaösszeállítás, ami tíz percben foglalta össze a gyülekezet történetét.

Szeretnénk folytatni még a sorozatot, amellyel mintegy az ünnepelt ad ajándékot a különféle kötődésekkel bíró barátainknak, testvéreinknek. Ezen a hétvégén hívjuk a kisgyermekeket kincskereső mosoly-klubba. Idén is szeretnénk megtartani a hagyományos „mindenki karácsonyát”, amikor a kerületből érkező gyerekek számára készítünk egy vidám estét a karácsony üzenetével és ajándékcsomaggal.

Számos lehetőség nyílt idén a gyülekezet előtt a szolgálatra, szeretnénk a jövőben úgy szolgálni, hogy legyen életünk a kerületünkben élők javára, de legfőképp Isten dicsőségére.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!