Meláth Attila lelkipásztor Pro Urbe-díjat kapott

2990

Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének júliusi döntése értelmében az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepségen egy személy vehette át a díszpolgári címet, hárman kaptak egyéni Pro Urbe elismerést, egy szervezet pedig közösségi Pro Urbe-díjban részesült.

Fördős Attila polgármester a díszpolgári címet zenepedagógiai munkájáért, karvezetői és kulturális szervező tevékenységéért, a város jó hírnevének öregbítéséért Varga László zeneigazgatónak, a váci székesegyház karnagyának nyújtotta át.

Egyéni Pro Urbe Díjban részesült:

– a hivatásgyakorláson túlmutató önzetlen segítő munkáért, a betegek számára lelki támaszt nyújtó klub két évtizedes működtetéséért dr. Csécs Ilona belgyógyász;

– a rászorulók gyámolítása érdekében végzett karitatív tevékenysége, közéleti aktivitása és kulturális szervező munkája köszönetéül Meláth Attila baptista lelkész és

– a város több közösségének életben nélkülözhetetlen szervező és önkéntes munkájáért, a parasport bázisának kialakításában végzett tevékenységéért Mikulai Dániel, a Váci Reménység Egyesület titkára.

A város vállalkozóinak összefogásáért, civil együttműködések kezdeményezéséért, a gasztronómiai és idegenforgalmi kínálat fejlesztéséért Pro Urbe közösségi kitüntetésben részesült a Vendégvárók Váci Egyesülete, melynek elnöke, Fónagy István vette át az elismerést.

Forrás


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!