Bemerítés Szentendrén

2268

2012-ben harmadszor tartott bemerítési ünnepséget a szentendrei gyülekezet. Ezúttal egy háromgyermekes házaspár: Varga Zsolt és felesége, Lilla tettek hitükről vallomást ország-világ előtt. Lilla sógora évekkel ezelőtt egy súlyos balesetből szinte épen került ki.

Lillában ekkor vetődött föl először egy felső hatalom léte, amit előzőleg megtért nővére bizonyságtételével igazolt is. Megtértek, a következő években sok mindenen mentek keresztül, de férjével együtt folyamatosan tapasztalták Isten szeretetét. 2012 elején Tiszaújvárosból jöttek Szentendrére, gyülekezeti kapcsolatuk addig nem is volt. Interneten keresték meg gyülekezetünket, s egyből otthonra is találtak a testvérek között. Hitüket megvallva kérték bemerítésüket és felvételüket a gyülekezetbe.

December 30-án, a délutáni óévzáró istentisztelet keretében merítette be őket Dani Zsolt lelkipásztor. Igehirdetéssel az 1Kor 13-ból, a szeretet himnuszából Halász Attila teológus testvérünk szolgált. A bemerítést követően lelki szüleik, a Halász házaspár kérte rájuk imádságban Isten áldását és vezetését. Móricz János a gyülekezet nevében köszöntötte őket. Az estét az eltelt esztendőért való hálaadás jegyében az ifjúság ének- és zenei szolgálata, a Hlavacsek házaspár zongoranégykezese, egyéni és családi bizonyságtételek töltötték ki. Az istentisztelet után a gyülekezet szeretetvendégség keretében gyakorolta tovább a közösséget.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286