Bemerítés Nagykőrösön

2360

Két éven belül harmadszor került sor október 27-én, vasárnap délután a nagykőrösi baptista gyülekezetben bemerítésre.

Ezúttal egy fiatal házaspárt, Gábor Viktort és feleségét Gáborné Borics Bettinát valamint a 16 éves Cselóczki Mátyást keresztelték meg szép szertartás keretében – a baptista hitvallás alapján – vízben való alámerítéssel.

„Zengjen hálaének, minden ajkon zengjen” – énekelte az ünnepi szertartás elején a zsúfolásig megtelt imaház barátokkal, ismerősökkel megsokasodott gyülekezete. A bemerítési prédikációt Győri Kornél lelkipásztor Márk evangéliuma 10. fejezete alapján tartotta a gazdag ifjú történetéről. „Értékrendünkben első helyen mindig Jézus álljon, életünkben mindent neki rendeljünk alá” – magyarázta a bemerítendő fiataloknak és a velük együtt örvendezőknek.

A gyülekezeti énekekkel, versekkel átszőtt szép szertartásnak különösen megható jelenete volt a három fehér ruhába öltözött bemerítendő fiatal vallomása arról, hogy azért döntöttek az Úr Jézus követése mellett, mert ő jelenti számukra az életet.

A bemerítkezés szereztetési igéjét, a fiatalok fogadalomtételét és az újjászületést megpecsételő bemerítést a lelkipásztor hálaimája követte, majd a bemerítettek szülei közül – Gábor József és Cselóczki Győző – tett tanúbizonyságot és elevenítette fel saját megtérését.

A térdeplő új tagokat kézrátétellel megáldó ima után a lelkipásztor bemerítési emléklapot, a gyülekezetvezető Mihály András pedig a gyülekezet ajándékaként egy-egy Bibliát adott át a bemerítés által teljes jogú gyülekezeti tagokká vált fiataloknak, és igeverssel valamint megható szép énekkel köszöntötte őket. A hálaima és az áldásvétel után a jelenlévők hálatelt szívvel énekelték a lélekemelő ünnepi alkalom befejezéseként: „Vezess minket ó nagy Isten, földi vándor-utunkon.”


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!