„Új élet Krisztusban. Ez lehetséges. Lehetséges Jézusban új életet nyerni.”

0
798
Debrecen, 2017. augusztus 6. Paul Msiza, a Baptista Világszövetség dél-afrikai elnöke beszédet mond a magyar baptisták 4. világtalálkozójának záró istentiszteletén Debrecenben, a debreceni Fõnix Csarnokban 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Szombat este folytatódott a baptisták ünnepe Debrecenben a Főnix Csarnokban. A délutáni szabadon választható programok és a közösségépítés után az est során az Istennel való találkozás került a középpontba. Az est házigazdája Giorgiov Adrián, a nagyváradi belvárosi baptista gyülekezet társlelkipásztora volt.  

Az istentisztelet közös énekléssel, dicsőítéssel kezdődött, melyet Mike Sámuel kecskeméti lelkipásztor vezetett. A vajdasági misszió bemutatkozó videójának megtekintése után bizonyságtételeket hallhattak a jelenlevők.

Isten üzenetét, az evangéliumot Paul Msiza, a Baptista Világszövetség elnöke hirdette a nyitott alkalom résztvevőinek. Az elnök tanításában kiemelte: „A kereszténység nem arról szól, hogyan nézünk ki, hogy vallásosnak tűnünk-e, hanem az új életről szól, amelyet Jézus Krisztusban találhatunk meg. Ha Jézusba veted a hited, nem számít, milyen volt az életed: reménytelen, kétségbeesett, száraz, ha elfogadod Krisztust, ő új életet ad neked, reménységet, megnyugvást. Ő a száraz csontokból életet tud előhívni. Ne tévedj, ne próbálj meg vallásos lenni, jól viselkedni, mert az csak egy ideig fog működni, utána visszatérsz a korábbi életmódodhoz. Nem arra van szükségünk, hogy kicsit megjavuljunk, hanem hogy Krisztus az életünkbe költözzön. Nem lehet a bűnöket egyenként az életünkből eltávolítani, az összes bűn forrását kell kiirtani az életünkből, ami nem más, mint a hitetlenség, ha nem hiszel Istenben. De ha a hitedet és reménységedet Krisztusba veted, akkor Jézus beköltözik az életedbe.” Az evangélium üzenete többeknek megnyitotta a szívét, és döntöttek Jézus Krisztus mellett, megtapasztalva az igazságot: „Lehetséges Jézusban új életet nyerni.”

Megosztás

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

2 + 7 =