Magyar baptisták, baptista magyarok

Ez a könyv rólunk szól

0
1223

Exkluzív, ünnepi kiadványt készítünk „Magyar baptisták, baptista magyarok” címmel a MABAVIT 4. alkalmából.

Új könyvünk a világ különböző pontjain élő magyar baptisták mindennapjairól szól. A sok-sok színes képpel, aktuális információkkal jelentkező kiadvány legfőbb célja, hogy megismerjék egymást a három földrészen, hét országban élő magyar baptista testvérek.

A könyv röviden bemutatja az anabaptisták, majd az újabb kori baptizmus európai elindulásának történetét, majd azt is, hogy miként jelent meg számunkra, itt a Kárpát-medencében „Isten üdvözítő kegyelme”. Tisztelettel emlékezünk Kornya Mihályra, a magyar baptisták legeredményesebb missziómunkására, és visszaemlékezünk a korábbi világtalálkozókra is.

Ez a könyv lehetőséget ad megélni a közösséget azok számára is, akik nem tudnak részt venni 2017. augusztus 4–6. között Debrecenben a magyar baptisták 4. világtalálkozóján. Önazonosságunkat ma sem határozzuk meg másként, mint ahogyan azt a Magyar Baptisták Harmadik Világtalálkozójának tizenegy évvel ezelőtt megfogalmazott nyilatkozatában olvassuk. Ma is azt valljuk, hogy „elsősorban keresztények vagyunk, azután baptisták, de nem utolsósorban magyarok”. Szeretettel ajánljuk kiadványunkat mindazok számára, akik érdeklődéssel figyelik a világszerte élő magyar baptisták szolgálatát.

A könyv kapható lesz Budapesten a Baptista Könyvesboltban és Debrecenben a MABAVIT 4. világtalálkozón.

Megosztás

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

5 + 4 =