Lelkipásztor-avatás és -beiktatás Szekszárdon

0
1490

2017. december 2-án, szombaton került sor Szekszárdon a Szent István Házban Fodor Péter lelkipásztorrá avatására és beiktatására. A szekszárdi körzet gyülekezetei Isten iránti hálával gyűltek össze a megjelent vendégekkel együtt.

A körzet ügyintéző lelkipásztora, Vasadi Teodor testvér vezette le az ünnepi istentiszteletet. Egyházunk elnöke, Papp János testvér Ézs 49,14–23 alapján hirdette Isten üzenetét a Fodor házaspár és a gyülekezet részére. Felhívta a lelkipásztor figyelmét, hogy Isten nem felejti el őket, így ők se felejtsék el Istent. Kiemelte az elhívás fontosságát, az Isten iránti csodálat megőrzését. A beiktató kérdések megválaszolása után áldáskérő imák hangzottak el.

A köszöntések sorában a szolgálati előd Papp Barnabás, a Dunántúli Egyházkerület részéről Macher Tivadar, a Presbiteri Tanács nevében Balla András, a nevelő ócsai gyülekezet nevében Pátkai Imre, a család nevében ifj. Fodor János, a szomszédos baptista gyülekezetek lelkipásztorai nevében Hajnal Zoltán, a testvéregyházaktól Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész mondott szívmelengető szavakat.

A szomszédos baptista gyülekezetek jelen lévő lelkipásztorai, valamint a társegyházak lelkészei egy-egy igeverssel köszöntötték az új lelkipásztort. Az istentisztelet fényét nagyban emelte a Központi Énekkar szolgálata Oláh Gábor testvér vezetésével. Az alkalom szeretetvendégséggel ért véget.

Áldott legyen az Úr neve, hogy meghallgatta imáinkat, és gondoskodott népéről!

Barbarics József
körzetvezető

Megosztás