Látogatás a szerbiai baptistáknál

0
872

2018. április 15-én, vasárnap tartotta Újvidéken (Novi Sad – Serbia) éves missziós konferenciáját a Szerb Baptista Szövetség.

Az alkalmon 44 gyülekezet képviselői gyűltek össze. A konferencia témája: Isten népe a változó, viharos időkben. Szerbiából (főként a gazdasági-társadalmi viszonyok miatt) igen nagyarányú (kb. háromszor akkora, mint Magyarországról) az elvándorlás, emellett jelentős a munkanélküliség is. Mindeközben az országon belül három baptista szövetség működik, melyekből a legrégebbi és a legnagyobb a Szerb Baptista Szövetség, melynek keretei között élnek vajdasági magyar baptista testvéreink is.

A konferencia fő előadója Papp János egyházelnök volt, aki Jeremiás próféta szavai alapján (JSir 3,21–24) hirdette az Istennel együttes újragondolás és benne való bizalom lehetőségét, valamint a 2Tim 1,8–14 alapján az elmúlhatatlan Élet örömhírét. Emellett beszámolt a magyarországi szolgálatokról, és a nap folyamán megbeszélést folytatott a Szerb Baptista Szövetség és az újvidéki teológia vezetőivel.

A napot gazdagította az aradi Reménység gyülekezet férfikara, beszámolók és bizonyságtételek, valamint a helyi gyülekezet dicsőítő csoportja. A jelenlevők áldást kívántak a magyarországi testvérek életére, és kifejezték, hogy örömmel vesznek részt a közép-európai baptista összefogásban.

Megosztás