II. Országos Bibliaismereti Verseny Kótajban

0
1516

Immáron második alkalommal rendezték meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, Kótajban az István Király Baptista Általános Iskolában az Országos Bibliaismereti Versenyt.

A megye második legnagyobb községében az ország minden szegletéből érkező mintegy 340 gyermek mérte össze tudását a Biblia ismeretéből. A játékos versengés idején a hitoktatók és az érdeklődők Steiner József előadását hallgathatták meg a helyi közösségi házban „A Biblia – szép és értékes irodalmi emlék a régmúltból. Vajon szólhat-e hozzánk itt és most?” címmel.

A rendezvényen a hagyományokhoz híven az értékelés idejére kézműves foglalkozás volt a diákok részére, amit a húsvéti ünnep köré szerveztek. Ezt követte az eredményhirdetés és a helyi színjátszókör modernizált előadása „A tékozló fiú” bibliai példázatból, amely „a Biblia szíve” – így szokták nevezni Jézus egyik legmegragadóbb példázatát, melyet másik kettő után közvetlenül mondott el. Az elveszett báránynak, az elveszett drachmának és „az elveszett fiú”-nak (das verlorene Sohn) is nevezik egyes nyelveken.

Megosztás

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

1 + 6 =