Bemerítési istentisztelet Biharugrán

0
906
Szolgálattevők a bemerítkezővel

A biharugrai gyülekezetben 2017. június 25. napján különleges és örömteli pillanatokra került sor. Két év után újra bemerítési istentiszteleten vehetett részt az ünnepi alkalomra összesereglett testvériség.

Az alkalom első részében Melles Emese bizonyságtételére, majd bemerítésére került sor. Emese Erdélyben, Tusnádfürdőn nevelkedett, tanulmányai befejezését követően került Magyarországra, s 2010-ben költözött Biharugrára. Tele reménységgel, bizonyítási vággyal elérkezettnek látta az időt: meg tud állni a saját lábán. 2012 márciusában egy női csendes héten vehetett részt Biatorbágyon, és hálás az Úrnak, hogy ebben az időszakban olyan testvéreket adott mellé Isten, akik erősítették az új úton való elindulásában. Ott az Úr szembesítette önmagával: ránehezedtek a bűnei, és egy lelkigondozó segítségével letette azokat és befogadta az Úr Jézust az életébe. Átadta az irányítást annak, aki szenvedett, meghalt és feltámadt azért, hogy neki is örök élete legyen. Hálás, hogy a 3 kisbabája elvesztése miatti gyászában az Úr Jézus megvigasztalta, bekötözte lelki sebeit, s így teljes élete és békessége lehet Őbenne.

Amióta meghozta ezt a döntését eltelt öt év. Isten szó szerint kézbe vette és el kezdte formálni, alakítani. Volt mikor nagyon fájt, megtörte, de be is kötözte. Nagy mélységeket és magasságokat élhetett meg, de azóta elmondhatja, hogy a személyisége is megváltozott. Végre a helyén van, ahova Jézus helyezte. Megtanulta, hogy nem a tettei teszik valakivé; az teszi értékessé, aki, és akinek teremtette az Úr. Jézus Krisztus által szabad, az Ő szeretett gyermeke és célja van az életével.

Papp Dániel berettyóújfalui lelkipásztor végezte a bemerítést, amely során a Jer. 31, 3 igevers hangzott el. Kiss János püspökladányi lelkipásztor az Ezékiel 37,11 alapján tolmácsolta Isten üzenetét. Ha az ember kezébe veszi az irányítást, az a végbe vezet. A másik út az Isten útja. Van út Krisztusban, aki a reménytelenséget lezárja, a fénysugarat megmutatja. Van újrakezdés. Isten mindenki életét meg tudja újítani. Isten szeret mindannyiunkat, bármilyen mélységben is van az ember, van fénysugár. Új célokat, új erőt ad.

Az ünnepi istentisztelet során a berettyóújfalui ifjúság énekekkel szolgált, illetve a helyi gyülekezet részéről köszöntések hangzottak el. Az ünnepi alkalom szeretett vendégséggel zárult. Hálásak vagyunk az Úrnak a gyülekezetünkben megtapasztalható csodálatos vezetésért és kegyelemért. Isten áldását kívánjuk Emese életére és további szolgálatára.

Megosztás

NINCS HOZZÁSZÓLÁS