A kéz ügyességének művészete

0
787

Az ARCONIC Köfém Kft. alapítványa támogatta azt a programot, amely a kézművesség hagyományainak jegyében méltó és értékes időtöltéssel ajándékozta meg a fiatalokat minap Sárosdon.

Június 3-tól egy héten át angol nyelvű bibliai tábor helyszíne a sárosdi Farkas Gyula Baptista Általános Iskola, ahol idén már ötödik éve tölthetnek néhány nyári napot az angol nyelv gyakorlásával, tanulásával az erre vállalkozó diákok. Idén ötvennyolcan jelentkeztek a programokra, velük tizenhárom amerikai önkéntes foglalkozik, akik az Egyesült Államok Texas államából érkeztek a Fejér megyei községbe. Ők keresztény értékrend szerint ajándékoznak többnyire játékos, szórakoztató keretek között fontos, a jövő számára hasznosítható tudást a fiataloknak. De érkezett velük hét olyan amerikai misszionárius is, akik a település lányait, asszonyait várták délutánonként egy kis beszélgetésre, életviteli tanácsadásra: mindennap jócskán akadtak olyanok, akik éltek a lehetőséggel.

A szerda a kézművesség jegyében telt. Az ARCONIC Köfém Kft. önkéntes programjának támogatásával szervezett egy olyan délutánt a Sárosdi Kézműves Egyesület, amely a már csaknem elfeledett foglalkozások mesterfogásainak felidézésére csábította a szünidőt töltő fiatalokat. Takács Istvánné, az egyesület elnöke elmondta: az alkalomhoz az általános iskola nyári angol nyelvi táborát választották, így alakítva ki jó együttműködést az intézménnyel és a támogatóval. Aki akart, szőhetett, önthetett ólomkatonát, mások ékszereket készítettek az idősebb mesterek útmutatása mellett.

Megosztás

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

77 + = 79