A hónap témája 2017. áprilisban: Valami új született: a mennyei ember

0
718

A hónap igéje

„Ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten országát.” (Jn 3,3)

A hónap gondolata

Amikor Jézus Krisztus felveti Nikodémusnak az újjászületés gondolatát, az igét komolyan ismerő tanító megdöbben és értetlenül kérdez vissza: Hogyan történhet ez meg fizikailag? Ám Jézus nem a kimondott kérdésre reagál, hiszen ismeri a kérdező gondolatait is. Az új ember lényege csak egy másik dimenzióban, spirituális megközelítésből érthető meg. Aki valódi hitre jutva Istennel igazi kapcsolatba kerül, abban tud a Szentlélek otthonra lelni, azt tudja igazán vezetni. Mennyei polgárrá válik, mert Isten befogadta. Mennyei emberré, mert itt a földön az életével hirdeti az Istennel való megbékélés csodáját, ami Jézus Krisztus kereszthalálával vált lehetővé számunkra.

A hónap kérdései

Gondolkoztunk már azon, mik is az újjászületett ember jellemzői a Biblia szerint? Melyek azok a jellemvonások, amelyek már kiformálódtak nálunk a Szentlélek által, és melyek azok, amelyekkel nehezebben boldogulunk? Éreztük már túl nehéznek mindazt, ami a „krisztusi” életvitellel jár? Ha igen, miért? Tudunk-e a mennyei polgárjogot nyert ember szemléletével tekinteni magunkra és másokra? Tudunk-e krisztusi módon közelíteni mások felé?

A hónap imája

Uram, jó Atyám! Kérlek, formálj engem Szentlelked által! Vezesd gondolataimat. Segíts úgy élni a mindennapjaimat, hogy jellemem, gondolkodásom, beszédmódom mind rád mutasson, téged dicsőítsen! Ámen.

Megosztás

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

2 + 1 =