3 kérdés – 3 válasz

Cevel-lel (Baldanjunai Tseveltogtokh) a Mennyek Országa Mongol Baptista Gyülekezet lelkipásztorával

0
212

1. A Magyarország és Mongólia között van egy megállapodás, aminek köszönhetően számos mongol diák tanulhat Magyarországon. Nektek milyen lehetőségetek van kapcsolatba kerülni ezekkel a fiatalokkal?

Amióta létrejött a megállapodás a két ország között, minden évben 100-200 diák jön Magyarországra. Ahhoz hogy kapcsolatot tudjunk tartani velük mi keressük fel őket és próbálunk segíteni a beilleszkedésbe, például azzal, hogy elmegyünk értük a repülőtérre, meglátogatjuk őket a kollégiumukban, segítünk abban, hogy gyorsabban kiismerjék magukat a városban, vagy éppen az ügyeik intézésében. Segítünk az új diákoknak megvenni alapvető dolgokat, például evőeszközöket. Meghívjuk őket magunkhoz vendégségbe, invitáljuk őket a gyülekezetbe, ahol autentikus ételeket eszünk az alkalom végén, ezzel is próbáljuk csökkenteni a honvágyukat a családjuktól távol kerülő fiataloknak. Ilyen módokon kezdjük el a kapcsolat kiépítését!

2. Tőled tudjuk, hogy valami rejtélyes oknál fogva a mongolok kedvenc sportja inkább a kosárlabda, mint a lovasíjászat. A sport-misszióban milyen lehetőségek vannak az itt tanuló mongol diákok esetében?

Mivel a diákok ösztöndíjjal jönnek ide tanulni, így szűkösek az anyagi lehetőségeik és kevés alkalommal tudnak kosárpályát kibérelni! Nagyon érdeklődőek a közös kosarazás iránt! Ez remek lehetőség a közelebb kerüléshez és az evangélizációhoz! Ebben az évben szeretnénk az Örs vezér terénél a metróhoz közel bérelni egy kosárlabda pályát, de sajnos errefelé nagyon magasak az árak, így erre nincs nagyon lehetőségünk! Tavaly rendszeresen béreltünk pályát egy távol eső helyen és tartottunk alkalmakat. A diákok nagy érdeklődést mutattak, és így alkalmunk volt velük megosztani a jó hírt!

3. Milyen kihívások, szükségek vannak most a szolgálatotokban?

2006-tól szolgálunk a mongolok között és szeretnénk továbbra is Isten országát építeni közöttük. Mivel a feleségem 2015-ben egy betegség folytán mozgássérült lett, így 24 órás ápolásra van szüksége, ugyanis nem tudja saját magát ellátni, ezért mindig vele kell lennem. Nincs saját lakásunk, egy garzonban élünk, így nehézünkre esik befogadni bárkit is. Nagyobb lakásra lenne szükségünk, hogy be tudjuk fogadni a diákok külföldről idelátogató családtagjait, hogy így is tudjunk szolgálni feléjük.

Ha támogatni szeretnéd a Mennyek Országa Mongol Baptista Gyülekezet szolgálatát küldd adományodat az MBE számlaszámára! A közleménybe írd be: mongol misszió

Az egyház számlaszámai: OTP Bank Nyrt.: 11706016-20213558, KDB Bank (Magyarország) Zrt: 13555555-11111111-11111111

Megosztás

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

7 + 3 =