2016. június témája: Értékünk: szolgáló szervezetek

2322

A hónap igéje

„Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon és váltságul odaadja életét sokakért.” (Mt 20,28)

A hónap gondolata

Amikor a szolgáló magatartás kivész a gondolkodásból, akkor a jog, az iskolák, a munkahelyek, a gyülekezetek is embertelenné képesek válni, ha önmagukért, a presztízsért vagy a profitért, nem az emberért működtetünk és tartunk fönn valamit. Jézus zsenialitása a jogértelmezésben is megmutatkozik, amikor rámutat arra, hogy tulajdonképpen Isten, a mi Atyánk is az emberi életet szolgálja. Ő maga is ezt követi egész földi élete során, és akkor is, amikor bevégzi az életét, mert azért hal meg, hogy a mi életünk jobb legyen. Aki Jézus tanítványának vallja magát és őt követi, annak ezt értenie és cselekednie kell.

A hónap kérdései

Vizsgáljuk meg gyülekezeti szolgálócsoportjainkat: van-e köztük olyan, ami nem mutat túl önmagán? Hogyan kellene változtatnunk felépítésén, célkitűzésein ahhoz, hogy valóban szolgáló csoporttá válhasson, vagyis túlmutasson önmagán?

A hónap imája

Istenünk, segíts fölismernünk és lelepleznünk magunk előtt is, ha szolgálatunk csupán önmagunk körül való forgolódás! És segíts, hogy nyitni tudjunk mások felé alázattal! Ámen.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!