A 2016. június 5-i beiktatási istentisztelet nemzetközi visszhangja

2145
Papp János egyházelnök

Mint ismeretes, egyházunk 2016. június 5-én délután tartotta újonnan megválasztott tisztségviselőinek beiktatási istentiszteletét. Erről az alkalomról tájékoztattuk fontosabb külföldi partnerszervezeteinket, akik közül többen reagáltak értesítésünkre. Ezek közül szemezgetünk:

Paul Msiza, a Baptista Világszövetség elnöke írja: „A baptisták világot átölelő családja együtt örül a Magyarországi Baptista Egyházban levő testvéreivel az új vezetőség beiktatása alkalmából. Fel- és elismerjük, hogy Isten azért állította szolgálatba ezt a vezetőséget, hogy továbbvigyék az egyház munkáját, és hogy elvégezzétek azt a szolgálatot, amelyre Isten elhívott benneteket. Olyan helyzetben vállaljátok magatokra a vezetés feladatát, amikor a világ különféle kihívásokkal néz szembe, de Isten, aki elhívott benneteket, meg is adja az erőt és vezetést ahhoz, hogy elvégezhessétek az előttetek álló feladatokat.
Neville Callam főtitkár és a Baptista Világszövetség teljes családja nevében gratulálok az újonnan beiktatott vezetőségnek és a Magyarországi Baptista Egyháznak. Örömmel nézünk előre az együttmunkálkodásra veletek a Baptista Világszövetségen belül…”
Tony Peck, az Európai Baptista Szövetség főtitkára: „…Isten áldását kérjük ezekre a vezetőkre…”
Asatur Nahapetyan, az Örmény Baptista Szövetség főtitkára és az Európai Baptista Szövetség elnöke: „…az örmény baptisták erősen támogatják a magyar baptisták szolgálatait. Imádságban a vezetőségetekkel vagyunk…”
Viorel Iuga, a Román Baptista Szövetség elnöke: „…Dicsőség az Úrnak… Reméljük, hogy együtt dolgozunk majd az ő országáért…”
Darko Krajlik, a Szlovák Baptista Szövetség elnöke: „…Üdvözlet északi szomszédaitoktól, a Szlovák Baptista Szövetség vezetőitől… Az a kérésünk Istentől, hogy áldja meg vezetőiteket minden áldással a Krisztus Jézusban…”
Valery Antonuk elnök és Igor Bandura alelnök az Ukrán Baptista Szövetségtől: „…Az Ukrán Baptista Szövetség nevében fogadjátok őszinte gratulációnkat a Magyarországi Baptista Egyház e jelentős eseménye alkalmából. Hálásak vagyunk a két baptista szövetség – az ukrán és a magyarországi  – közötti gyümölcsöző együttműködésért. Isten áldjon meg benneteket, és töltsön be bölcsességgel… »Maga pedig a békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére.« (1Thessz 5,23)… Köszönjük, hogy imádkoztok Ukrajnáért. Imádkozunk azért, hogy bővüljön az együttműködés helyi gyülekezeteink és szövetségeink között…”
Mateusz Wichary, a Lengyel Baptista Szövetség elnöke: „…kívánunk nektek hitet, hűséget az Úrhoz, és azt, hogy szégyenkezés nélkül, bátran és szeretetben tartsatok ki hűségesen az ő ügye mellett… lengyelországi testvéreitek nevében, akik munkatársaitok Krisztus egy, növekvő és örök országának…”


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!